Selecteer een pagina

Lymph Drainage

Lymfedrainage is een therapeutische massage-techniek die gericht is op het stimuleren van het lymfestelsel om de afvoer van overtollig vocht en toxines uit het lichaam te bevorderen. Het lymfestelsel, een essentieel onderdeel van het immuunsysteem, speelt een cruciale rol bij het handhaven van een gezonde vochthuishouding en het verwijderen van afvalstoffen. Hieronder volgt een beschrijving van de voordelen en kenmerken van lymfedrainage:

  • Oedeemreductie: Lymfedrainage is bijzonder effectief bij het verminderen van oedeem, ofwel vochtophoping in verschillende delen van het lichaam. Deze techniek helpt de lymfecirculatie te verbeteren, wat resulteert in een verminderde zwelling en een betere vochtafvoer.
  • Ontgifting: Door de lymfestroom te bevorderen, draagt lymfedrainage bij aan het afvoeren van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam. Dit kan resulteren in een verbeterde algehele gezondheid en welzijn.
  • Verlichting van ontstekingen: Lymfedrainage kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit is vooral gunstig voor mensen met aandoeningen zoals artritis, waar ontsteking een belangrijke rol speelt in de symptomen.
  • Verbeterde huidconditie: Lymfedrainage kan de bloedcirculatie verbeteren en bijdragen aan een gezondere huid. Het kan helpen bij het verminderen van acne, het verbeteren van de teint en het verminderen van de verschijning van littekens.
  • Postoperatieve zorg: Lymfedrainage wordt vaak gebruikt als onderdeel van de postoperatieve zorg, vooral bij chirurgische ingrepen waarbij lymfeklieren zijn verwijderd. Het kan helpen bij het verminderen van zwelling en het bevorderen van een sneller herstel.

Lymfedrainage wordt uitgevoerd met zachte, ritmische bewegingen tot meer specifieke technieken, afhankelijk van de individuele behoeften van de persoon.

Ons praktijk

Bij onze praktijk zijn we gediplomeerd en ervaren in het geven van Lymph drainage. Neem contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie over onze diensten. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen in onze praktijk. Bekijk onze tariefpagina voor de volledige lijst van diensten en prijzen.