Selecteer een pagina

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is een behandeling waarbij zeer dunne stalen naalden in uw huid worden ingebracht om specifieke punten in uw hele lichaam te stimuleren, inclusief je rug, nek, hoofd en gezicht, om de beweging van Qi (energie) in de meridianen te bevorderen. Het doel van acupunctuur is het verlichten van een gezondheidstoestand of symptoom, zoals pijn. De naalden stimuleren het centrale zenuwstelsel en het immuunsysteem van je lichaam om te reageren op een ziekte of symptoom of om uw lichaam in evenwicht te brengen.

De Voordelen van acupuntuur

Acupunctuur wordt vaak gebruikt voor de behandeling van pijn, variërend van chronische rugpijn tot migraine. Door acupuntuur geeft je lichaam natuurlijke chemicaliën vrij, zoals endorfines, de natuurlijke pijnstillers van je lichaam en neurotransmitters (chemische stoffen die zenuwimpulsen reguleren)

Mijn praktijk

Ik ben gediplomeerd in het geven van acupunctuur met het TCM methode. Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) werkt via een complex netwerk van paden die bekendstaan als meridianen. Bij mensen zijn er in totaal 20 meridianen. Van deze meridianen hebben er 12 betrekking op specifieke organen en functies en worden als primair beschouwd. In TCM is het niet mogelijk om de geest en het lichaam als twee aparte entiteiten te behandelen. In plaats daarvan beschouwt TCM uw mentale en fysieke gezondheid als een gedeelde energie (een levenskracht die we Qi noemen), die, wanneer uit balans, zich manifesteert als ziekte. In TCM behandelen we niet simpelweg de symptomen, omdat de onderling verbonden aard van de menselijke fysiologie dicteert dat wat er in één deel van het lichaam gebeurt, ook een ander deel moet beïnvloeden. Ik behandel de onderliggende oorzaak, waardoor de symptomen worden verlicht.

Bekijk onze tariefpagina voor de volledige lijst van diensten en prijzen.